Tobrex pre recenzie novorodencov

A povedz mi, aby som zakopal tieto kvapky alebo vypláchol oči?...

s tampónom v navlhčenej vode všetko očistite a potom ho v každom oku očistite..... ak je silný prvýkrát 3 až 2 kvapky, jednoducho ho nedostajte hneď za ruky...... aby nevytečal... ale plakal

... a potom jednu kvapku iba 5-krát denne... Urobil som 4-krát 2 dni po zlepšení 3 r za deň.... Mal by vám pomôcť.... Toto je lokálne antibiotikum, ale nebojte sa, dobrý liek

iba po otvorení sa nedá dlhodobo skladovať iba na 1 mesiac,

vo všeobecnosti je lepšie vypláchnuť a umyť oči harmančekom roztokom, ktorý nie je silný (pokiaľ neexistuje iba alergia.) a potom ich))

Tobrexové očné kvapky

Zloženie a forma uvoľnenia

Očné kvapky 0,3% (v 1 ml roztoku 0,3 mg tobramycínu).

K dispozícii v sterilných 5 ml plastových kvapkách.

Tobrex patrí medzi širokospektrálne antibakteriálne látky zo skupiny aminoglykozidov. Liek má baktericídny účinok na stafylokoky, Escherichia coli, Klebsiella, corynebacterium diphtheria, streptokoky vrátane kmeňov rezistentných na pôsobenie iných antibiotík.

Indikácie pre použitie

Tobrex sa používa podľa pokynov na liečbu infekčných a zápalových ochorení očí a ich príloh (konjunktivitída, blefaritída, keratitída, dakryocystitída, endoftalmitída, iridocyclitída, meibomitída) spôsobených patogénnymi mikroorganizmami citlivými na pôsobenie lieku..

Precitlivenosť na ktorúkoľvek zo zložiek;

Spôsob podania a dávkovanie

U dospelých sa Tobrexu predpisuje 1-2 kvapky konjunktiválne do každého oka každé 4 hodiny, trvanie liečby je v priemere 7-10 dní. V prípade akútneho zápalu sa liek môže vpichnúť 1 kvapku každú hodinu, až kým sa nedosiahne klinický účinok, po ktorom sa očné kvapky použijú podľa pokynov.

U novorodencov a malých detí sa Tobrex používa 1 kvapka 5-krát denne, trvanie liečby by nemalo prekročiť 7 dní..

Je možný rozvoj lokálnych alergických reakcií (pálenie, začervenanie a opuch viečok, zvýšené slzy). V zriedkavých prípadoch môžu očné kvapky Tobrex spôsobiť konjunkciu spojoviek (chemózu), ulceráciu rohovky a bolesť očí.

Osobitné pokyny a bezpečnostné opatrenia

Dlhodobé užívanie lieku môže vyvolať rozvoj superinfekcie.

Počas tehotenstva a laktácie sa predpisuje opatrne. Vzhľadom na možné prenikanie lieku do mlieka by sa dojčenie malo na obdobie liečby prerušiť..

Priamy kontakt očných kvapiek Tobrex s mäkkými kontaktnými šošovkami je vysoko nežiaduci. Bezprostredne pred instiláciou by sa šošovky mali odstrániť, môžu sa znova použiť po 30 minútach.

Po otvorení je možné fľašu použiť až štyri týždne. Skladovateľnosť je 3 roky.

28. september 2016, 13:40

Chcem počuť spätnú väzbu. Niekto ich odkvapkal deťom, ktoré majú mesiac. A potom ráno má žltkasté oko. A v pôrodnici povedali, že ak je niečo ich alebo masť

28. september 2016 13:40

Odkvapkávanie, všetky pravidlá

28. september 2016 13:43

A je to desivé, o tých najmenších nie je nič napísané! A na tetracyklíne je napísané, že od 8 rokov! Ale v nemocnici bol stále pomazaný.

28. september 2016 13:44

Boli sme prepustení z tobrexu, niekoľkokrát odkvapkaných až rok, vrátane mesiaca, pretože v dôsledku toho došlo k zablokovaniu slzného kanála a konjunktivitíde.

1. marca 2017 11:14

A koľkokrát denne ste kvapkali?!

28. september 2016 13:44

Tiež som ich odkvapkal na staršie osoby a mladšiemu som jednoducho utrel oči furatsilínom a konjunktivitída zmizla za 3 dni bez kvapiek atď...

28. september 2016 13:44

Dajte si mlieko do očí a všetko zmizne bez akýchkoľvek mastí.

28. september 2016 13:44

A poraďte sa s lekárom, nie.

28. september 2016 13:53

A lepšie si prečítajte tento záznam))) nie slovom))

28. september 2016 13:51

Zachránili sa iba tobrex. krásne kvapky!) mali sme dakryocystitídu, obštrukciu sĺz, úzky kanál bol kyslý a tieto kvapky pomohli

28. september 2016 13:53

28. september 2016 14:02

Môj syn mal pred 2 týždňami, trený počas dňa teplým odvarom harmančeka. Je to všetko preč

28. september 2016 15:37

po 2 týždňoch kvapkajú a sú jemnejšie ako albucidové.

28. september 2016 15:52

Poďakovať! A potom v nemocnici povedali, že ak je niečo ich, mám strach. Pretože som čítal, že tieto Tobrexové kvapky sú širokospektrálne antibiotikum

28. september 2016 16:29

Neboj sa. dokonca sa porovnajte - kvapkajúci albucid a torbex - rozdiel je obrovský. Bolo mi ľúto, že dieťa trápilo pálenie, odkvapkával som torbex, všetky pravidlá.

28. september 2016 19:07

Nehovorte mi, koľko dní ste ich použili? A potom v nemocnici povedali, koľkokrát denne, ale kurz sa nehovoril koľko!

29. september 2016, 07:40

Stačili nám 4 dni.

29. september 2016 18:00

a ak jedno oko zakysne, kvapká iba to alebo obe oči

Tobrex - návod na použitie, analógy, recenzie, cena

Stránka poskytuje základné informácie iba na informačné účely. Diagnóza a liečba chorôb sa musia vykonávať pod dohľadom odborníka. Všetky lieky majú kontraindikácie. Vyžaduje sa konzultácia s odborníkom!

Tobrexové očné kvapky

Tobrex - liek na liečbu očných infekčných a zápalových ochorení.

Antibiotikum zo skupiny aminoglykozidov, Tobramycín, ktorý je súčasťou Tobrexu, má škodlivý účinok na streptokoky, stafylokoky, bielkoviny, Escherichia coli, Klebsiella, enterobaktérie, acinetobaktérie, záškrty, gonokoky a ďalšie mikróby..

Uvoľňovacie formuláre

Tobrex je dostupný vo forme očných kvapiek a mastí..

  • Očné kvapky: 0,3% roztok 5 ml v sterilnej plastovej kvapkacej fľaši.
    1 ml roztoku obsahuje Tobramycín 3 mg a pomocné látky.
  • Očná masť 0,3% 3,5 g v hliníkovej skúmavke.

Návod na použitie očných kvapiek Tobrex

Indikácie pre použitie

  • Konjunktivitída (zápal sliznice oka);
  • keratokonjunktivitída;
  • keratitída (zápal rohovky oka);
  • blepharoconjunctivitis;
  • blefaritída (zápal okrajov viečok);
  • dakryocystitída (zápal slzného vaku);
  • iridocyclitis (zápal dúhovky a ciliárneho tela oka);
  • endoftalmitída (hnisavý zápal vnútorných membrán oka);
  • meibomitída (zápal mazových žliaz viečok).

Tobrex je účinný pri liečení týchto chorôb, ak sú spôsobené baktériami citlivými na Tobramycín.

Tobrex sa môže v oftalmológii používať aj na profylaktické účely (na prevenciu rozvoja infekcií po operácii)..

kontraindikácie

Vedľajšie účinky

U niektorých pacientov sa môže objaviť začervenanie spojiviek, svrbenie a opuch očných viečok. V zriedkavých prípadoch je bolesť v očiach a objavujú sa vredy na rohovke.

Dlhodobé užívanie Tobrexu (nad 24 dní) môže byť sprevádzané zvýšeným rastom mikroorganizmov a húb necitlivých na Tobramycín..

Systémový účinok tobramycínu v očných kvapkách je veľmi zanedbateľný. Ak sa však Tobrex predpisuje súčasne s antibiotikami skupiny aminoglykozidov, môžu sa zvýšiť vedľajšie systémové účinky (strata sluchu, toxické účinky na obličky a krvotvorba). Lekár by mal byť informovaný o tom, či sa antibiotiká z tejto skupiny použili krátko pred týmto ochorením alebo pre toto ochorenie podľa predpisu lekára z inej kliniky..

Liečba Tobrexovými kvapkami

Ako používať Tobrex?
1. Dôkladne si umyte ruky mydlom a vodou;
2. Vezmite fľašu s kvapkami a niekoľkokrát pretrepte;
3. Otvorte fľašu;
4. Odhoďte hlavu dozadu;
5. Potiahnite spodné viečko nadol;
6. Držte fľašu vo zvislej polohe a bez toho, aby ste sa dotkli špičky sliznice a viečka, vložte liek do dolného spojivkového vaku a jemným zatlačením dna fľaštičky ukazovákom;
7. Uvoľnite spodné viečko, zatvorte oko;
8. Jemne zatlačte prst do vnútorného kútika oka a podržte ho niekoľko minút;
9. Ak potrebujete kapať Tobrex do oboch očí, opakujte postup pre druhé oko;
10. Zatvorte fľašu.

Ak bola dávka náhodne prekročená počas instilácie, môžete oči vypláchnuť teplou vodou.

Pri používaní kvapiek sa neodporúča nosiť mäkké šošovky. Ak stále používate šošovky, musíte ich pred instiláciou odstrániť a nasadiť najskôr 15 minút po instilácii.

Po instilácii, ktorá sa vyskytuje skôr ako 30 minút, sa neodporúča viesť vozidlo alebo pracovať s potenciálne nebezpečnými zariadeniami.

Po otvorení fľaštičky je možné kvapky použiť najviac 1 mesiac.

Kvapky by sa mali skladovať pri teplote neprevyšujúcej 25 o С.

Ak sa liek používa vo forme masti, použite ho nasledovne: opatrne potiahnite spodné viečko, do spojivkového vaku vložte asi 1-1,5 cm masti, potom musíte oko niekoľkokrát zatvoriť a otvoriť. Pri nanášaní masti sa nedotýkajte špičky skúmavky na sliznicu očí ani na viečko..

Použitie Tobrexu môžete kombinovať vo forme kvapiek a vo forme masti (kvapky počas dňa a masti - v noci). Masť poskytne dlhší kontakt očného tkaniva s liekom.
Dávkovanie Tobrexu
Dospelí pacienti dostávajú 1-2 kvapky každé 4 hodiny do dolného spojivkového vaku oka počas 7-10 dní.

V akútnych prípadoch je možné každú hodinu odkvapkávať 1 - 2 kvapky, až kým zápal ustúpi a príznaky zápalu nezmiznú, a potom prejsť na frekvenciu instilácií opísanú vyššie..

Masť Tobrexu sa aplikuje 2-3 krát denne av prípade závažného priebehu ochorenia - každé 3-4 hodiny s prúžkom 1-1,5 cm dlhým.

Tobrex pre deti

Deti staršie ako jeden rok sú predpísané Tobrex 1 kvapka 5-krát denne. Priebeh liečby nie je dlhší ako 7 dní. Indikácie liečby sú rovnaké ako u dospelých (pozri vyššie).

Tobrex pre novorodencov
Napriek tomu, že návod na používanie lieku obsahuje náznak nedostatočného výskumu o použití Tobrexu u detí mladších ako 1 rok, praktické skúsenosti pediatrov naznačujú vysokú účinnosť Tobrexu u novorodencov. Je tiež pozitívne, že účinok sa objavuje rýchlo, bez toho, aby bolo potrebné dlhodobé liečenie..

Tobrex je predpísaný pre novorodencov 1 kvapku 5-krát denne, nie dlhšie ako 7 dní.

Ak je dávka správne dodržaná, nevyskytujú sa komplikácie. Ak sú odporúčania lekára porušené, v prípade predávkovania liekom sa môže u dieťaťa vyskytnúť porucha sluchu, zhoršená funkcia obličiek, paralýza dýchacích svalov. Ak sa vyskytnú akékoľvek odchýlky, mali by ste ukončiť liečbu Tobrexom a poradiť sa s detským lekárom alebo detským oftalmológom..

Dieťa nemá používať Tobrex samostatne bez lekárskeho predpisu!

Tobrex s konjunktivitídou

Tobrex sa používa na liečenie bakteriálnej konjunktivitídy, t.j. spôsobenej bakteriálnou flórou, nie vírusmi. antibiotiká nemajú žiadny vplyv na vírusy a na liečbu vírusovej konjunktivitídy sa predpisujú iné lieky.

Na pozadí vírusovej konjunktivitídy sa môže tiež pripojiť bakteriálna infekcia - taká konjunktivitída sa môže liečiť Tobrexom v kombinácii s inými liekmi..

Na liečbu alergickej konjunktivitídy sa používajú aj iné lieky. Tobrex je v týchto prípadoch neúčinný.

Preto sa neodporúča samoliečba na zápal spojiviek. príčinu môže určiť iba lekár.

Lekár určí dávku (frekvenciu instilácie), ako aj dĺžku trvania liečby.
Viac o zápale spojiviek

Tobrex s jačmeňom

Jačmeň je akútny hnisavý (a teda bakteriálny) zápal viečka s postihnutím mazových žliaz alebo folikulov mihalníc. Tobrex vo forme masti sa dá úspešne liečiť.

Tobrex s prechladnutím

Tobrexove analógy

Štrukturálne analógy Tobrexu, pokiaľ ide o účinnú látku, sú tieto lieky:
Brulamycín, Bramitob, Nembitz, Dilaterob, Tobi, Tobracin, Tobrex 2X, Tobracin ADS, Tobropt.

Analógy v spektre akcie sú:
Levomycetin, Normaks, Tsipromed, Oftakviks, Albucid, Floxal, Sulfacil sodný.

Recenzie na liek

Všetci recenzenti zaznamenávajú vysokú účinnosť a dobrú znášanlivosť lieku (zlepšenie bolo zaznamenané po 1-2 dňoch). V prehľadoch sa zaznamenala účinnosť lieku Tobrex a pri zápalových ochoreniach očí a pri zápale slzného nosného kanála a po poranení očí cudzím telesom..

Väčšina recenzií od rodičov detí vrátane novorodencov. Matky si okrem účinnosti lieku všimnú aj absenciu dráždivého účinku kvapiek na oko dieťaťa.

V jednom z posudkov matka dieťaťa varuje rodičov, aby neopakovali svoju chybu - aby neprerušili liečbu po zlepšení, pretože zápal sa obnovil a musel začať znova.

Takmer všetci autori zaznamenávajú vysoké náklady na liek a krátku dobu použiteľnosti po otvorení fľaše: takmer všetky lieky sa musia zahodiť.

Tobrex kvapky pre novorodencov

Zápal očí v detstve nie je neobvyklý. Liečba dojčiat v tomto prípade však bude ťažká, pretože zoznam liekov pre tento vek je obmedzený. Tobrex, jedno z mála očných kvapiek, ktoré sa môže používať u novorodencov.

Zloženie prípravku

Prípravok obsahuje antibakteriálne činidlo, ktoré má tlmivý účinok na určitú skupinu baktérií. Hlavnou účinnou látkou Tobrexu je tobramacín, ktorý patrí do skupiny aminoglykozidov.

Toto antibiotikum sa považuje za širokospektrálnu látku, existuje však niekoľko mikroorganizmov, na ktorých najlepšie účinkuje:

  1. stafylokoky.
  2. Colibacillus.
  3. streptokoky.
  4. Enterobacteriaceae.
  5. Pseudomonas aeruginosa.
  6. Klebsiella.

Tobrex však nemá správny účinok na aeróbne baktérie a chlamýdie. A liek má malý účinok na enterokoky.

Okrem tobramycínu sú do liečiva tiež zahrnuté ďalšie pomocné látky:

  1. Síran sodný.
  2. Hydroxid sodný.
  3. Kyselina boritá a ďalšie.

Výrobok je dostupný vo forme očných kvapiek a masti. Masť však nie je vhodná pre novorodencov, takže lekár obvykle predpisuje očné kvapky.

Indikácie pre použitie

Tobrex sa používa na liečbu mnohých očných ochorení u detí a dospelých. Ak je potrebné používať liek pre dieťa do 1 roka, podáva sa pod dohľadom ošetrujúceho lekára, pretože sa môžu vyskytnúť nežiaduce účinky. Najčastejšie sa používajú kvapky, ktoré pomáhajú pri liečbe týchto patologických stavov:

  1. Konjunktivitída vírusového, mikrobiálneho alebo alergického pôvodu.
  2. blefaritída.
  3. keratitída.
  4. iridocyklitída.
  5. Dacryocystitis.
  6. Ak ste podstúpili operáciu očí.

Okrem toho sa novorodencom predpisuje Tobrex na zápal spojiviek, na porušovanie slzných žliaz a kanálikov, v prítomnosti purulentných ohnísk infekčnej choroby, s prenikaním baktérií alebo vírusov do sliznice oka..

& # 171, Tobrex & # 187, pre novorodencov

Tobrex pre novorodencov môže predpísať iba pediater alebo oftalmológ. Terapia netrvá dlhšie ako týždeň, zvyčajne, ak sú dodržané všetky odporúčania, v tomto období dôjde k zotaveniu. Ak aplikujete očné kvapky topicky, riziko vstupu lieku do krvného obehu je minimálne. Liek sa vylučuje obličkami v nezmenenom stave..

Kvapky Tobrexu aplikujte na bábätká až 4-5 krát denne, 1 kvapka do každého oka. Náradie môže používať dieťa od prvých dní svojho života..

Je potrebné poznamenať, že po začiatku kurzu Tobrexu je nežiaduce zmeniť ho na iný liek podobného účinku. Je tiež neprijateľné používať kvapky dlhšie ako 7 dní. Je tiež nežiaduce používať sprievodné lieky..

Po otvorení fľaše sa môže uchovávať 30 dní, po ktorých sa liek vyhodí, aj keď je v nádobe stále tekutina..

Až do veku jedného roka je dávka liečiva vypočítaná výlučne ošetrujúcim lekárom.

Ako uchovávať liek?

Aby ste zabránili zhoršeniu stavu lieku v predstihu, musíte vedieť, ako ho uložiť. Je zakázané zmrazovať očné kvapky, optimálna teplota obsahu produktu by sa mala pohybovať v rozmedzí od +8 do +30 stupňov. Osvetlenie úložiska nie je dôležité.

Čas použiteľnosti Tobrexových kvapiek je tri roky od dátumu výroby. Po otvorení fľaše je doba použiteľnosti 4 týždne, potom sa liek zlikviduje.

Kontraindikácie a vedľajšie účinky lieku

Liek je kontraindikovaný u detí, u ktorých bola diagnostikovaná precitlivenosť alebo individuálna neznášanlivosť na jednu alebo viac zložiek Tobrexu..

Ak už bolo dieťaťu s očným ochorením predpísané liečivo, ktoré obsahuje látku tobramycín, potom nie je vhodné používať očné kvapky Tobrex.

V niektorých prípadoch sa u novorodencov môžu vyskytnúť nežiaduce reakcie na liek, najčastejšie sa prejavujú nasledovne:

  1. Alergické stavy, pri ktorých viečka napučiavajú, oči a pokožka okolo nich sčervenajú, je cítiť svrbenie, dochádza k zvýšenému slzeniu..
  2. Chemóza, pri ktorej sa zápal spojoviek zapáli.
  3. Stav rezného oka.
  4. Znížená vízia, ktorá trvá krátky čas.
  5. nevoľnosť.
  6. Ulcerácia rohovky.
  7. Ak sa Tobrex používa dlhšiu dobu, môže dôjsť k plesňovej infekcii.
  8. Konvulzívne stavy.
  9. Znížená funkcia obličiek.
  10. Strata sluchu u dojčiat.
  11. Sčervenanie viečok.
  12. V zriedkavých prípadoch sa vyvinú mikrultery.

Všetky tieto vedľajšie účinky sa môžu vyvinúť, ak individuálna intolerancia liečiva alebo prítomnosť alergií u dieťaťa nebola včas zistená..

Prípady predávkovania sú veľmi zriedkavé. Je potrebné poznamenať, že u malých detí vystavenie účinkom antibiotík nepriaznivo ovplyvňuje organizmus, ale vzhľadom na nízke dávky lieku nedošlo pri používaní Tobrexu k žiadnym vážnym následkom..

Ak sa po použití týchto kvapiek vyskytnú odchýlky od normy, mali by ste okamžite vyhľadať pomoc lekára.

Analógy liečiv

Ako analógy Tobrexu môžu pôsobiť nasledujúce lieky:

Za zmienku stojí najmä antimikrobiálne liečivo Albucid, ktoré má na oči dieťaťa rovnaký účinok ako Tobrex. Albucid sa však považuje za liek starej generácie, napriek tomu, že liek je dokázaný a spoľahlivý, ale v posledných rokoch sa už mnohým patogénnym mikroorganizmom podarilo vyvinúť imunitu voči tomuto lieku..

Na druhej strane Tobrex je liek, ktorý sa objavil na farmaceutickom trhu relatívne nedávno. Preto sa spoľahlivo vyrovná s mnohými baktériami. Za zmienku však stojí len to, že len lekár bude môcť rozhodnúť, ktorý liek sa najlepšie použije pre dieťa..

Niekedy nie je potrebné používať lieky na liečbu miernej konjunktivitídy. Stačí použiť alternatívnu terapiu vo forme umývania očí rôznymi roztokmi vo forme čierneho alebo zeleného čaju, harmančekovej infúzie alebo jednoduchej prevarenej vody s furacilínom. Na to stačí navlhčiť bavlnenú podložku v produkte a utrieť oči dieťaťa.

Ak idete do lekárne s liekom, lekárnik vás musí požiadať, aby ste predpísali lekára. Ale veľa lekární predáva Tobrex bez lekárskeho predpisu. To však nezbavuje rodičov zodpovednosti za ich dieťa, pred použitím kvapiek na liečbu novorodenca by ste sa mali určite poradiť s lekárom. Je tiež potrebné si uvedomiť, že tento prostriedok s antibakteriálnym účinkom, preto jeho dlhodobé a nekontrolované použitie, je neprijateľný..

Tobrexové očné kvapky na hodnotenie novorodencov

ak to začalo znova, znamená to, že neukončili liečbu. Bolo to tak s nami, kurz sme absolvovali trikrát :(

Ako dlho už kvapkáš??

Začali sme tiež mať problémy s očami. bola sobota. nazýva sa klinika. lekár v službe na telefóne povedal, že kvapká albicíd a prepláchne sa materským mliekom. V pondelok prišiel náš lekár a povedal, že albucid nie je povolený, predpísala Tobrexovi. ale inštrukcie pre lieky hovoria:
albucid - na liečbu novorodencov
tobrex - neodporúča sa tehotným ženám, dojčiacim ženám a deťom, pretože výsledok nie je preskúmaný

tu sedím a pýtam sa, čo robiť s našimi očami.

Ďalšou otázkou je, a kto ako odkvapkával? lekár nám povedal jednu kvapku trikrát denne, ale anatómia hovorí, že jednu kvapku každé štyri hodiny?
Ako si to urobil ?: Kvet:

bolo nám povedané, aby kvapkali 6-7 krát denne. ale my sme kvapkali menej.
my a materskej nemocnici nám tieto kvapky povedali 2 rôzni lekári a potom oftalmológ na klinike

Kvapkali 3-krát denne, 3 dni a všetko prešlo. Tiež sa mi zdá, že nemôžete odkvapkávať dlho, obdobie sa zdá byť uvedené v anotácii.

+1 mesiac je veľmi dlhý čas, náš očný lekár povedal, že je lepšie sa s nimi vôbec uniesť, je to buď antibiotikum, alebo je blízko k antibiotikám. Pozriem sa..

Obchodné meno:
Tobrex

Medzinárodný názov:
Tobramycín (Tobramycín)

Skupinová príslušnosť:
Antibiotikum, aminoglykozid


Rovnako ako antibiotikum, mesiac je určite nemožný: ded: choďte (lepšie rýchlo) na adekvátneho špecialistu. Zdravie pre vás: kvetina:

Kvapkali sme asi mesiac s Tobrexom, potom 2 týždne s Oftaquixom, potom prestávku a znova s ​​Tobrexom. A ako rýchlo to pomáha, záleží na dôvode, prečo oko hnisá. Pokiaľ ide iba o infekciu, môže prejsť o dva týždne, a ak dakryocystitída (neotvorenie slzného kanála), potom oveľa dlhšia + denná masáž oka.

Prerušili sme asi mesiac prerušenie, 7 prikvapilo prestávku, potom ďalší týždeň som to urobil zle.

Oftalmológ z kliniky na recepcii mi predpísal dva týždne Tobrexu. A poradil som sa s lekárom, ktorého som poznal telefonicky. Povedala mi, že bez potreby tobrexu, v žiadnom prípade nie je možné viac ako 5-7 dní. Pretože sa jedná o silné antibiotikum a ak dôjde k niečom závažnejšiemu ako zablokovanie slzného kanála, možnosti liečby sa výrazne znížia..

Áno, nie je neškodný, to je isté: (začali sme kvapkať do jeho rodinného domu a doslova o týždeň neskôr prišiel náš očný lekár (oko bolo oslavujúce) a povedal nám, aby sme ich vyhodili a zabudli na tieto kvapky celkom: manželka: Ukázalo sa, ako to urobiť SPRÁVNE masážny terapeut a za pár dní všetko zmizlo :)

ale zaujímalo by ma, či hnis prešiel a oko je čisté po dobu 2 týždňov, môže sa to znova objaviť?

môcť! po 3 týždňoch oko opäť oslávilo. (
Teraz robíme masáže, neviem, či to pomôže. + furacilín a Tobrex.

Mami, povedz mi, kvapká niekto Tobrexu? Zaujímalo by ma, či má niekto nejaké nežiaduce účinky? Kvapkáme a na dlhú dobu (asi mesiac) jedno oko prešlo tretí deň prijatia a stále je všetko v poriadku (mmm), ale druhé nezmizlo dlho, potom to vyzeralo, že hnis prestal stáť, už som bol uvoľnený, nekvapkal som kvapkou, ale nedávno sa všetko obnovilo znova. 001: A teraz neviem, čo mám robiť, aby som pokračoval v kurze alebo nie. 005: (Mimochodom, náš optometrista je už chorý a oko oslavuje)

naše oko sa začalo hnisať aj v nemocnici.
Zdalo sa, že oftalmológ, povedal, slzný kanál sa neotvoril, takže oko sa chválilo.
tobrex odkvapkával, všetko bolo v poriadku, ale v spojení s masážou.
masáž tohto kanála by sa mala robiť bez strachu, že dieťa niečo urobí do očí.
je potrebné zatlačiť na tento kanál čo najlepšie, aby všetok hnis odišiel, nahromadil sa a aby kanál nakoniec získal svoj „tvar“.
všetci sme odišli do dvoch týždňov, môj priateľ mal šesť mesiacov.
Každý to má inak.
ZDRAVIE pre vaše dieťa.

Ďalšou otázkou je, a kto ako odkvapkával? lekár nám povedal jednu kvapku trikrát denne, ale anatómia hovorí, že jednu kvapku každé štyri hodiny?
Ako si to urobil ?: Kvet:

na dlhú dobu odkvapkáva zo samotnej nemocnice, prejde to, ako sa zdá, náš pediatr bol predtým. všetko, šla k oftalmológovi o 3 mesiace, pozrela sa a povedala, že slzný kanál bol upchatý, umyl ho roztokom furatsilínu + masáž + tobrex (a to všetko 6-krát denne a 2 týždne!), ako všetko je mm

Začali sme tiež mať problémy s očami. bola sobota. nazýva sa klinika. lekár v službe na telefóne povedal, že kvapká albicíd a prepláchne sa materským mliekom. V pondelok prišiel náš lekár a povedal, že albucid nie je povolený, predpísala Tobrexovi. ale inštrukcie pre lieky hovoria:
albucid - na liečbu novorodencov
tobrex - neodporúča sa tehotným ženám, dojčiacim ženám a deťom, pretože výsledok nie je preskúmaný

tu sedím a pýtam sa, čo robiť s našimi očami.

takže sa bojím. 2 týždne nie sú žiadne deti. po udelení sponzorstva budem čakať na okres.

m
je dôležité najprv urobiť správnu masáž, ak urobíte všetko správne, potom hnis vyjde náhle z vnútorného kútika oka,

Vysvetlite, prosím, technológiu správnej masáže, inak sme museli Tobrex znovu odkvapkávať.

Vysvetlite, prosím, technológiu správnej masáže, inak sme museli Tobrex znovu odkvapkávať.

začnite plynulým pohybom pozdĺž dolného viečka od vonkajšieho rohu oka k vnútornému, posúvajte palcom, ako keby ste sa opatrne snažili vytlačiť niečo z pokožky, bližšie k vnútornému rohu mierne zvýšite tlak na očné viečko (tam sa otvorí slzný kanál a pri dakryocystitíde to môže byť čiastočne alebo úplne uzavretý, je potrebné obnoviť drenáž), ak hnis vyjde dokonca trochu, potom to robíte dobre, keď som bol úplne trénovaný, v jednom takom pohybe sa mi podarilo vyprázdniť celý slzný vak, došlo k veľkému prietoku
hlavnou vecou je nebáť sa trénovať, robiť to častejšie a nebojiť sa tlačiť, samozrejme nie tvrdo, ale tak, aby to malo za následok, a nielen hladenie dolného viečka.
lekári mi ukázali túto masáž stokrát, ale stále som nerozumel tomu, ako sa mi zdalo, že to bola bezvýznamná akcia, kým som ju nezačal robiť veľmi často a čisto náhodou som začal cvičiť, a potom som pochopil, AKO presne to bolo potrebné

začnite plynulým pohybom pozdĺž dolného viečka od vonkajšieho rohu oka k vnútornému, posúvajte palcom, ako keby ste sa opatrne snažili vytlačiť niečo z pokožky, bližšie k vnútornému rohu mierne zvýšite tlak na očné viečko (tam sa otvorí slzný kanál a pri dakryocystitíde to môže byť čiastočne alebo úplne uzavretý, je potrebné obnoviť drenáž), ak hnis vyjde dokonca trochu, potom to robíte dobre, keď som bol úplne trénovaný, v jednom takom pohybe sa mi podarilo vyprázdniť celý slzný vak, došlo k veľkému prietoku
hlavnou vecou je nebáť sa trénovať, robiť to častejšie a nebojiť sa tlačiť, samozrejme nie tvrdo, ale tak, aby to malo za následok, a nielen hladenie dolného viečka.
lekári mi ukázali túto masáž stokrát, ale stále som nerozumel tomu, ako sa mi zdalo, že to bola bezvýznamná akcia, kým som ju nezačal robiť veľmi často a čisto náhodou som začal cvičiť, a potom som pochopil, AKO presne to bolo potrebné

Pomohla vám masáž? Ani ja som to neurobil hneď na začiatku, teraz sa ukazuje, že vytlačíme hnis, ale zdá sa, že sondovaniu sa nemožno vyhnúť: 001: Odďaľujem cestu k očnému lekárovi, pretože sa obávam, aké desivé!

Pomohla vám masáž? Ani ja som to neurobil hneď na začiatku, teraz sa ukazuje, že vytlačíme hnis, ale zdá sa, že sondovaniu sa nedá vyhnúť: 001: Odďaľujem cestu k očnému lekárovi, pretože sa obávam, aké desivé!

Nikdy sa mi nepodarilo vytlačiť hnis: 005:

albucid je staré liečivo, patrí medzi sulfonamidy, veľa kmeňov patogénov je voči nemu rezistentných, tobrex je oveľa silnejší a účinnejší a nikdy som nepočul o vedľajších účinkoch u novorodencov

a na Tobrexe sme mali opuch slizníc: 008:

Tobrex

Hodnotenie 4,5 / 5
efektívnosť
Cena kvalita
Vedľajšie účinky

Tobrex: 6 lekárskych posudkov, 23 recenzií pacientov, návod na použitie, analógy, infografika, 2 formy uvoľnenia.

Recenzia lekárov o tobrexe

Hodnotenie 5.0 / 5
efektívnosť
Cena kvalita
Vedľajšie účinky

Dobrý liek, ktorý sa osvedčil pri liečbe konjunktivitídy, je k dispozícii na predaj prakticky v akejkoľvek lekárni, dobrý v kombinácii s inými antibakteriálnymi liekmi, cena je trochu vysoká, ale v porovnaní s účinkom tohto lieku je maličkosť.

Možný prejav alergickej reakcie.

Aby sa predišlo nežiaducim účinkom, odporúčame vám, aby ste sa poradili s očným lekárom alebo si prečítali anotáciu tohto lieku..

Hodnotenie 3,8 / 5
efektívnosť
Cena kvalita
Vedľajšie účinky

Vynikajúci prípravok na báze antibiotika zo skupiny aminoglykozidov: má široké spektrum účinku proti bakteriálnej konjunktivitíde (najmä v hnisavých formách) a zápalovým ochoreniam viečok. Účinné proti streptokokovej a stafylokokovej flóre. odporučiť.

Je potrebné poradiť sa s očným lekárom.

Hodnotenie 4,6 / 5
efektívnosť
Cena kvalita
Vedľajšie účinky

Dobrý liek! Pri liečbe bakteriálnych infekcií sa oči používajú aj pre deti, poskytujú rýchly hojivý účinok, oči necípajú, čo je dôležité pri predpisovaní mladým pacientom. Neboli zaznamenané žiadne vedľajšie účinky. Dobrá prenosnosť. Vysoká účinnosť.

Nízka cena za účinný, fungujúci liek.

Hodnotenie 5.0 / 5
efektívnosť
Cena kvalita
Vedľajšie účinky

Tobrex v ORL praxi sa často používa v pooperačnom období s reaktívnym edémom viečok, hlienu. Funguje dobre v kombinácii so širokospektrálnymi antibakteriálnymi látkami.

Cena je vysoká, ale kvalita lieku je vysoká.

Pred použitím sa musíte poradiť s odborníkom. Možné vedľajšie účinky.

Hodnotenie 3,8 / 5
efektívnosť
Cena kvalita
Vedľajšie účinky

Dostupnosť v lekárňach, žiadne kontraindikácie, žiadne vedľajšie účinky, nevystrekujú oči. Účinný na rôzne očné choroby a na ich prevenciu.

Nie veľmi široké spektrum účinku, v súčasnosti existujú účinnejšie antibakteriálne látky. Preto som v posledných rokoch tento liek predpisoval stále menej..

Nie je to zlý bezpečný liek.

Hodnotenie 4,6 / 5
efektívnosť
Cena kvalita
Vedľajšie účinky

Veľmi účinný pri bakteriálnej konjunktivitíde.

Droga funguje dobre pri hnisavej zápal spojiviek, najmä u detí. Nemá žiadne vedľajšie účinky: pocit pálenia, keď je vštepený, je veľmi subjektívny a dočasný. Lekár by mal samozrejme predpísať kvapky, pretože príčinou konjunktivitídy môžu byť nielen baktérie, ale aj vírusy a huby. Ale so správnym zaobchádzaním je Tobrex veľmi efektívny..

Recenzie pacientov o Tobrexe

„Tobrex“ je najlepší liek na ošetrenie očí. Vždy existuje skrinka na domáce lekárstvo. Droga môže byť od narodenia. Dieťa malo dakryocystitídu, neonatológ v materskej nemocnici predpísal „Tobrex“ v komplexe s masážou, doslova o pár dní neskôr oko prestalo kyslé a všetko zmizlo. Samotná aplikácia „Tobrexu“ sa opakovane použila a nasledujúci deň bol účinok zreteľný - začervenanie a bolesť prešli. Pri vnášaní nepríjemných pocitov a pocitov pálenia nevznikajú. Jedinou nevýhodou je krátka doba použiteľnosti - 30 dní po otvorení fľaše. Takmer celú fľašu je potrebné zahodiť, žiaľ nie sú k dispozícii žiadne menšie balenia.

Môj syn mal hnisavú konjunktivitídu prakticky od narodenia. „Erytromycín“, „Tsiprolet“ a iné lieky nepriniesli veľa výsledkov. Takže na pár dní. Navyše som ráno a večer neustále utieral oči roztokom furacilínu. Našiel som na internete niekoľko článkov o zápale spojiviek, narazil som na Tobrexove kvapky. Vrátim sa do lekárne. Keďže môj syn nebol ani jeden rok, nebolo prakticky možné nájsť niečo vhodné, a tak som sa rozhodol využiť šancu a kúpil som Tobrex. Boli sme liečení ďalší týždeň a voila. sme zdraví.

Najmladšia dcéra mala od narodenia zablokovaný slzný kanál. Masáže nám nepomohli a po 3 mesiacoch sme museli znieť. Po tejto mikrooperácii oftalmológ predpísal Tobrexové kvapky. Už som ich použil pri liečbe konjunktivitídy u staršieho dieťaťa. A nemal som otázku ich použiť alebo nie. Samozrejme áno! Potom veľmi pomohli staršiemu dieťaťu, zápal bol odstránený veľmi rýchlo. A dcéra sa ukázala byť účinná, oko prešlo hneď nasledujúci deň. Teraz sa ich snažím mať vždy v lekárničke. Viem, že oftalmológovia často predpisujú deťom liek Tobrex, pretože majú skutočný pozitívny účinok pri liečbe..

Po narodení bolo oko dieťaťa veľmi bolestivé. Dva mesiace robili masáže, rozmazávali a kvapkali. Nič nepomohlo. Lekár predpísal postup na prepichnutie slzných ciest. Čítal som, aký postup bol a bol zdesený, ale sľúbil som si: „Ak Tobrex nepomôže, prepichneme sa.“ Kvapkali 3 týždne, každý deň, len čo sa v rohu plynu nahromadil hnis. Spočiatku nebolo pozorované žiadne zlepšenie a potom jedného dňa všetky sčervenanie zmizlo a počas jedného roka neboli problémy.

Po prvý krát nám „Tobrex“ predpísal oftalmológ na liečbu konjunktivitídy. Oči sa jej oslávili o 5 mesiacov. Je predpísané, že sa používa 2-krát denne (ráno a noc), 5 dní. Pomáhali už tretí deň, ale podľa očakávania využili toľko, koľko im nariadil lekár. Potom, s hanobením, kukátko ho neustále používalo. Druhýkrát bol prepustený na liečbu rovnakej konjunktivitídy najmladšej dcéry, tiež rýchlo pomohol. Teraz je stále v mojej lekárničke. Oftalmológ mi to už tretíkrát predpísal, už s episkleritídou. Veľa to nepomohlo, ale mierne to zmiernilo stav. Dobrý liek, o tom som predtým nevedel, ale teraz ho pravidelne používam pre deti.

Syn má problémy s očami od narodenia a to všetko kvôli prekážkam slzných ciest. Operácia ich „sondovania“ im nepomohla. A s každým ARVI máme vždy sprievodné nepríjemnosti - oči začínajú miznúť. Zachránili sme iba „Tobrex“. Prvýkrát som ho kúpil, keď malo dieťa 3 mesiace (nie je nebezpečný ani pre ten vek), na základe rady nášho najlepšieho regionálneho oftalmológa. Skúsil som pár ďalších antibiotík, vôbec nepomáhajú. A „Tobrex“ doslova po dvoch alebo troch aplikáciách vráti oči späť do normálu, ale, samozrejme, lietam niekoľko dní. Odkvapkávam 1 kvapku 3-4 krát denne (môj syn má 2 roky).

Dieťa niekoľkokrát trpelo konjunktivitídou. Oči boli vodnaté a chrumkavé. Použil som Tobrex. Už po prvej instilácii došlo k významnému zlepšeniu a nasledujúci deň zmizli všetky príznaky choroby. Liek je dobre znášaný, nedráždi sliznicu a neskĺzava sa. Úplné obnovenie do 2 dní.

Pred mesiacom sa moja dcéra nakazila konjunktivitídou v materskej škole. Spočiatku sa zdalo, že nedošlo k žiadnemu silnému prepusteniu, ale o deň neskôr sa zobudila a nemohla vôbec otvoriť oči. A celý deň sa tieto exkrécie. Len opláchnite a objavia sa znova o hodinu. Stručne povedané, trpeli sme toľko jeden deň a nasledujúce ráno som bežal do lekárne a kúpil Tobrexove kvapky. Hneď som začal kvapkať, takže k zlepšeniu došlo v ten istý deň. To znamená antibiotikum. O necelý týždeň neskôr som tiež chytil túto bolesť. Tiež som musel kvapkať. Nebol som však taký silný, pretože som sa očividne začal liečiť včas.

Prvýkrát som sa stretol s konjunktivitídou v pomerne zrelom veku. Najskôr mi opuchlo obočie a potom sa v rohu oka začalo hromadiť hnis. Lekár predpísal Torbekove kvapky v kombinácii so Suprastinom. Doslova za dva dni som sa vrátil k normálu, začervenanie zmizlo. Ale po mne sa oči dieťaťa začervenali. Zachránený „Torbekmi“. Kvapky nespichujú oči, môj syn pokojne prešiel liečbou. Je veľmi dobré, že kvapky môžu používať dospelí a deti. Pretože ak má niekto v rodine zápal spojiviek, potom určite budú.

Deti prinášajú rôzne choroby z materských škôl. Bol som na to pripravený. Ale keď sa moje dieťa ráno zobudilo a začalo plakať, že nedokáže otvoriť oči, okamžite som zavolal rodinného lekára. Náš lekár, milá skúsená žena, ma upokojil a povedal, že dieťa má jednu z chorôb špinavých rúk - zápal spojiviek a odporučil mi kúpiť Tobrex. Začali sa kopať, oči prestali byť kyslé. Je škoda, že doba použiteľnosti je krátka, dieťa nepotrebuje veľa kvapiek na jednu epizódu zápalu spojiviek, viac ako 3/4 fľaše zostáva, musíte ju vyhodiť. Nápravné opatrenie je samozrejme drahé, ale ešte som nenašiel nič účinnejšie.

Moje dieťa malo od narodenia pôrodné oko, v materskej nemocnici ho jednoducho utrelo vodou, keď sme prišli domov, prišla k nám zdravotná sestra a povedala, že dieťa malo dakryocystitídu a potrebovalo odkvapkávať Tobrex (antibiotické) očné kvapky, nakvapkali sme predpísaným smerom, ale on nepomohlo. Výsledkom bolo, že sme šli k očnému lekárovi, predpísal nám ďalšie kvapky a všetko odišlo!

Pred niekoľkými rokmi liečila eróziu rohovky pomocou lieku „Tobrex“ (samozrejme spolu s ďalšími liekmi v kurze). Dobré antibiotikum, vyliečené za týždeň a pol. A teraz má moja dcéra chalazión. Lekár tiež predpísal Tobrex (aj s inými drogami), ale nepomohol. Budeme musieť urobiť operáciu. To, čo sa mi nepáči, je to, že keď je pochovaný, neznesiteľne to bolí. Dokonca ani ja, dospelý človek, nemôžem kvapnúť niekedy bez sĺz.

Moje dieťa si často špiní oči špinavými rukami, teda zápal očí, podráždenie a v dôsledku toho zápal spojiviek. Keď si utierate s odvarom obyčajnej lekárne, harmanček nepomôže, potom musíte použiť lieky tohto druhu. Z toho sa ukázalo, že je to „Tobrex“. Zmierňuje ťažký zápal nasledujúci deň, zvyškové príznaky vymiznú do troch dní. S drogou som spokojný, cena za ňu je naozaj drahá, ale vo svojich konaniach si myslím, že prevyšuje všetky analógy. Niekedy sa pochovám, keď sedím pri počítači, podráždenie očí zmizne za hodinu.

Každý rodič pozná zápal spojiviek u svojho milovaného dieťaťa. Môže sa vyzdvihnúť takmer všade. Doma, na ulici, v materskej škole a dokonca aj v nemocnici. Po vyšetrení môjho syna nám miestny lekár predpísal „Tobrex“. Čo o ňom môžete povedať. Kvapky sú veľmi účinné. Konjunktivitída zhasne. Navyše sú bezpečné. Veľa to znamená. Tento liek má však aj svoje nevýhody. V prvom rade je to jeho cena. Stále sú trochu drahý. Najmä potom, čo dolár vzrástol. A za druhé, má krátke trvanie. Po otvorení môžete fľašu použiť iba mesiac. Je to veľmi smutné, ale napriek tomu nič nie je škoda pre vaše dieťa. Najmä pokiaľ ide o jeho zdravie. Odporúčam liek. Nebuď chorý!

Keď som bola tehotná, dali mi v nemocnici zoznam liekov potrebných pre matku a dieťa, ktoré by mohli byť užitočné v nemocnici. Na tomto zozname boli Tobrexové očné kvapky. Ako som povedal, sú potrebné, aby po pôrode kvapli oči dieťaťa. Vo všeobecnosti sa tak stalo. Vyhodili ma, dal som tieto kvapky do lekárničky a zabudol. O dva týždne neskôr sa oči môjho syna zakysli a potom som sa po prečítaní pokynov rozhodol kvapkať. Dvakrát som to odkvapkal. Nasledujúci deň už nedošlo k žiadnemu okysleniu. Dobré kvapky, ale nemali by ste ich zneužívať - ​​koniec koncov je to antibiotikum.

Použili sme „Tobrex“ pre dieťa a stretli sa s konjunktivitídou. Droga je vynikajúca, oči sa prestali kysať dosť rýchlo, boli ošetrené 5 dní, nedošlo k relapsom. Cena samozrejme nie je malá, ale skvele pomáha. Odporúčam všetkým matkám, ktoré majú podobné problémy s deťmi.!

Mám osemmesačné dieťa. A prvýkrát v našom živote čelíme tak nepríjemnému problému, ako je kyslá kukátka. Spočiatku som si oči zalievala dva dni, dokonca som sa vôbec nebála. Ale po chvíli sa objavil výboj. Úprimne povedané, po prvej aplikácii pomohol „Tobrex“. Oči prešli, veľmi spokojní. Vďaka predpisujúcemu lekárovi a výrobcom týchto kvapiek. Aj keď skôr veľká cena prekvapila, úplne sa vyplatí. Radím všetkým.

Mám dve deti a už sme mali rôzne situácie s očami, ale kvapky „Tobrex“ nám vždy pomohli. Raz sa jeho oko náhodou dotkla manželka obliekajúca dieťa. Došlo k miernemu začervenaniu, lekár predpísal Tobrexove kvapky. Doslova dva dni odkvapkali a všetko prešlo. Moje deti už mali dvakrát aj konjunktivitídu, takže tieto kvapky pomohli len 100%. Nič nepomohlo: ani oplachovanie, ani iné prostriedky, len kvapky. Kvapkali 7 dní 3-4 krát denne a všetko odišlo, oči detí už viac nevykysli. Ja osobne som veľmi spokojný s drogou Tobrex, ktorá veľmi pomáha.

Dieťa malo hnisanie oka od narodenia, nebolo ho možné vyliečiť žiadnym spôsobom, ako sa len snažili, v dôsledku toho museli prepichnúť. Spočiatku to vyzeralo, že to pomôže, ale neskôr som začal znova. Lekár predpísal Tobrex. Úprimne povedané, neexistoval väčší účinok, rovnaký ako mastná soľ sulfacylu a tetracyklínu, ale stojí to niekoľkonásobne viac.

Jedno z mojich očí bolo pri narodení kyslé. Najprv sme s ním zaobchádzali ľudovými metódami - harmančekovou infúziou a ďalšími kvapkami, ale pomohlo to na deň alebo dva. Pri nasledujúcom vyšetrení oftalmológom nám predpísali očné kvapky Tobrex a povedali, že ak by im nepomohli, museli by sme na klinike prepichnúť slzný kanál, čo je mini operácia a nie príliš príjemná, najmä pre novorodencov. Ale výhoda kvapiek „Tobrex“ nám pomohla, keďže sme sa s nimi liečili a zabudli sme na tento problém. Túto operáciu sme nemuseli robiť, všetko dopadlo. Tieto kvapky nám veľmi pomohli, teraz nás problém okyslenia očí neobťažuje.

Raz ma dieťa zasiahlo hračkou do očí. Bolesť bola hrozná a oko bolo okamžite opuchnuté a veľmi začervenané. Keď som chodil k lekárovi, oftalmológ v nemocnici bol slabý a chorý. Lekár predpísal tobrexové kvapky. Hneď večer som sa cítil oveľa lepšie, zápal ustúpil a mohol som viac či menej vyzerať bez toho, aby som si zakryl oči. A najstaršia dcéra mala na jačmeni jačmeň - tiež použili kvapky, oko naozaj bolí. Nedávno som zistil, že tobrexové kvapky pomáhajú malému dieťaťu pred nachladnutím, vyskúšali ho a pomocou kvapiek však rýchlejšie vyliečili chlad. Takýto funkčný nástroj v dome.

Moja dcéra Tobrex bola predpísaná, keď sa jedného rána zobudila s bolesťou červených očí. Diagnóza je konjunktivitída. Začali pochovať liek. Musíte kvapkať často - päťkrát denne. Dieťa samozrejme plakalo. Tobrex však zápal odstránil. Boli ošetrené päť dní.

Minulú zimu, po veternom dni, moje oko začalo svrbieť večer. Myslel som, že by to mohlo byť niečo, tak som to vyčesal príliš tvrdo, bez toho aby som o tom premýšľal. Ráno som sa zobudil s hnisom na okraji môjho oka a na mihalniciach boli malé žlté častice. Oko pokračovalo v svrbení a začalo hrozne bolieť. Neexistoval žiadny spôsob, ako sa dostať k lekárovi, takže v lekárni moja teta radila Torbeksovým kvapkám. Kvapky nie sú najlacnejšie, ale podľa mojej tety sú veľmi účinné. Čo robiť, je lepšie prekonať bolesť ihneď. Doslova ráno ráno oko svrbelo, ale bez hnisu v rohu, po troch dňoch všetko prešlo.

Uvoľňovacie formuláre

Návod na použitie tobrexu

Stručný opis

Tobrex (tobramycín) je lokálne aminoglykozidové antibiotikum na použitie v oftalmickej praxi od belgickej farmaceutickej spoločnosti Alcon-Couvreur N.V. S.A. Systémová forma tohto lieku sa používa pri závažných infekčných a zápalových ochoreniach (otrava krvi, zápal pobrušnice, vnútorná výstelka srdca, dermatologické a urologické infekcie atď.) Vyvolaná baktériami citlivými na tobramycín. V Ruskej federácii je však registrovaná iba lokálna lieková forma Tobrexu - očné kvapky, ktoré sú určené na liečbu očných infekcií. Má široký terapeutický rozsah. Pôsobenie sa vyvíja podľa baktericídneho typu: tobramycín interferuje s procesmi syntézy proteínov a narušuje priepustnosť bakteriálnej bunkovej steny. Je najaktívnejší vo vzťahu k Pseudomonas aeruginosa. Pôsobí tiež proti Escherichia coli, Proteus, Klebsiella, Serratia, Providence, Moraxella, Neisseria (určité druhy), Enterobacter, Shigella, Salmonella, Citrobacter, Haemophilus influenzae, Staphylococci (vrátane kmeňov produkujúcich penicilín). Vykazuje slabú aktivitu proti streptokokom (vrátane enterokokov). Špecifický liečebný režim sa určuje individuálne v závislosti od klinického obrazu, charakteristík ochorenia a vekovej skupiny pacienta. Pri použití lokálnej formy lieku sú nepravdepodobné systémové vedľajšie účinky (ototoxicita, bolesti hlavy, nevoľnosť, vracanie, vysoké plazmatické hladiny bilirubínu a pečeňových transamináz, zmena krvného obrazu smerom k zníženiu erytrocytov, granulocytov a krvných doštičiek)..

Z miestnych vedľajších účinkov by sa mala zaznamenať individuálna neznášanlivosť na liečivo a alergické reakcie v mieste inštalácie. Kontraindikácia použitia Tobrexu je individuálna neznášanlivosť na tobramycín a iné aminoglykozidové antibiotiká. Použitie lieku u tehotných a dojčiacich žien je možné iba v prípade, že očakávaná účinnosť liečby je dôležitejšia ako možné riziko vzniku nežiaducich nežiaducich účinkov u ženy a plodu. To isté platí pre osoby trpiace zlyhaním obličiek, poškodením sluchu, myasténiou gravis. Spoločné použitie Tobrexu s diuretikami (furosemid, kyselina etakrynová) zvyšuje riziko vzniku ototoxických vedľajších reakcií. Pri antibiotikách série cefalosporínov, ako aj pri iných aminoglykozidoch, môže mať Tobrex výraznejší nefrotoxický účinok. Okrem toho môže tobramycín potenciovať účinok svalových relaxancií. U pacientov, ktorí nosia kontaktné šošovky, je potrebné pred vniknutím kvapiek Tobrexu odstrániť a nainštalovať ich späť 15 minút po instilácii. Fľaša s roztokom musí byť po každej instilácii tesne uzavretá..

farmakológia

Antibiotikum skupiny aminoglykozidov so širokým spektrom účinku. Má baktericídny účinok, narúša syntézu proteínov a permeabilitu cytoplazmatickej membrány baktérií.

Vysoko aktívny proti Pseudomonas aeruginosa.

Tobramycín je účinný proti gramnegatívnym baktériám: Escherichia coli, Proteus spp. (indol-pozitívne a indol-negatívne kmene), Klebsiella spp., Serratia spp., Providencia spp., Enterobacter spp., Shigella spp., Salmonella spp., Citrobacter spp., Haemophilus influenzae; gram-pozitívne baktérie: Staphylococcus spp. (vrátane kmeňov produkujúcich penicilinázu).

Nízka aktivita proti Streptococcus spp. (vrátane Enterococcus spp.).

Uvoľňovací formulár

dávkovanieobalskladovaniezľavaSkladovateľnosť
Očná masť 0,3%1 g
tobramycín (ako síran)3 mg

3,5 g - hliníkové trubice (1) - kartónové obaly.

dávkovanie

Jednotlivec, v závislosti od indikácie, závažnosti ochorenia, veku pacienta.

Zadajte kvapku i / m, i / v. Aplikuje sa topicky a topicky vo vhodných dávkových formách.

Interakcia

Vedľajšie účinky

Zo strany centrálneho nervového systému a periférneho nervového systému: ototoxický účinok, bolesť hlavy, letargia, dezorientácia, zhoršený neuromuskulárny prenos.

Z tráviaceho ústrojenstva: nevoľnosť, vracanie, zvýšené hladiny pečeňových transamináz a bilirubínu v krvi.

Z hematopoetického systému: anémia, granulocytopénia, trombocytopénia.

Lokálne reakcie: bolesť v mieste vpichu.

Z hľadiska metabolizmu: hypokalciémia, hyponatrémia, hypokaliémia, hypomagneziémia.

Iné: možný nefrotoxický účinok, alergické reakcie.

indikácia

Na systémové použitie: závažné infekčné a zápalové ochorenia spôsobené patogénmi citlivými na tobramycín (sepsa, meningitída, peritonitída, endokarditída, infekcie dýchacích ciest, infekcie kože a mäkkých tkanív, infekcie močových ciest, infekcie kostí)..

Na lokálne použitie: očné infekcie (ako súčasť kombinovanej terapie).

TOBREX

Účinná látka

Zloženie a uvoľnenie formy liečiva

Očné kvapky 0,3% vo forme číreho roztoku od bezfarebnej po svetlo žltú.

1 ml
tobramycín3 mg

Pomocné látky: benzalkóniumchlorid (vo forme roztoku) - 0,1 mg, kyselina boritá - 12,4 mg, bezvodý síran sodný - 1,52 mg, chlorid sodný - 2,78 mg, tyloxapol - 1 mg, kyselina sírová a / alebo hydroxid sodný (na úpravu pH) čistená voda - do 1 ml.

5 ml - kvapkadlová fľaša "Droptainer" (1) - kartónové škatule.

farmaceutický účinok

Antibiotikum skupiny aminoglykozidov so širokým spektrom účinku. Má baktericídny účinok, narúša syntézu proteínov a permeabilitu cytoplazmatickej membrány baktérií.

Vysoko aktívny proti Pseudomonas aeruginosa.

Tobramycín je účinný proti gramnegatívnym baktériám: Escherichia coli, Proteus spp. (indol-pozitívne a indol-negatívne kmene), Klebsiella spp., Serratia spp., Providencia spp., Enterobacter spp., Shigella spp., Salmonella spp., Citrobacter spp., Haemophilus influenzae; gram-pozitívne baktérie: Staphylococcus spp. (vrátane kmeňov produkujúcich penicilinázu).

Nízka aktivita proti Streptococcus spp. (vrátane Enterococcus spp.).

Je Dôležité Vedieť O Glaukómu